Januari-juni 2014

2014 var hästens år enligt Kineserna och för oss var det ett helt ok häst år. Så länge vi får ha våra hästar skadefria så är jag nöjd och glad.



Tillsammans med tjejerna i byn Kallsta och byn bredvid ordnade vi i januari en långtur. Alltid lika härligt att vara ute många tillsammans. Hästarna blir glada och folket också.



Våren bjöd på en mycket rolig ridkurs, en tävlingskurs med Gummi som instruktör. Mycket teori från början, träning i ridhuset, på ovalbanan och passbanan. Dessutom sällskap när vi for och tävlade och pricken över i:et var att bli videofilmad och sedan hade vi en gemensam genomgång.



Var iväg med Már på inkörningskurs under vårvintern. Började i februari och slutade i mars.



Odense, World tölt, var ett mycket stort nöje i februari. Vi var flera tjejer som for och gissa om vi hade skoj. Vilken tillställning, slår det mesta, speciellt den årstiden är man hungrig på tävlingar med fina hästar.



Gneistis vintertölt gick bra och var roligt. Vi tog hem blågult i pass.



Japp, det fanns lite snö kvar när jag fick åka rockard för första gången efter Már.



En mycket bra dag på Mästarmötet på Wången, med Janne Jönsson, Stig H Johansson och Kyra Kyrklund. Mer sånna dagar önskas. Alltid kul att träffa likasinnade och att få lyssna och lära.



Tack vare tävlingskursen eller pga den blev det ganska många tävlingar för mig och Ómur 2014. Förutom Gneistis vintertölt blev det femgång och tölt på Romme. Dessutom en fjärdeplats och kval till SM i Gædinga. Urhäftigt!



Tillsammans, kursdeltagarna, for vi till Timrå och tävlade i maj och juni.



I Timrå i maj tog vi hem två blå rosetter i den stora rosettjakten.



Nöjd med Ómurs och mina prestationer under 2014. Vi hade dock lite problem med bl a placeringen av passläggningarna i femgången. Eftersom domarhandledningen var ny för året, så hade vi lite regler att jaga från tävling till tävling.



I juni arrangerade "jag" avelsbedömning på Wången och direkt efter det stod jag i Agrias monter hela SM helgen. En hel vecka med hästar.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hästens skål

Råd efter kastrering av hingst

"Lotagen-träsket"