Thruma iväg på inridning


Thruma, the blondin-baby

Här sker det snabba beslut. Meyla, Stáli, Muska och Diva kom tillbaka igår från att ha varit på Valne gård i några dagar. I samma transport for Gerpla och Thruma tillbaka till Valne gård.

Thruma ska ridas in av Erica, som ska ha henne till sitt unghästprov. Spännande att få höra lite framöver vad det blir av Thruma. Mor upp i dagen, tycker jag, men lite pappa skulle vara önskvärt också.

Thruma är undan Gígja och efter Ómur. Truma har Tóroddur frá Tóroddsstödum till farfar och Hamur frá Tóroddsstödum till morfar. Två mycket häftiga hingstar. Hon har stoet Hlökk frá Laugarvatni både på mamman och pappans sida. Thruma har även Hrafn frá Holtsmúla på båda sidor och utöver det har hon fina Kjarval frá Saudárkróki och Otur frá Saudárkróki i sin stamtavla. En härlig mix med härliga hästar.

Hlökk är ett fint sto och är mamma till 7 förstaklass avkommor dvs bedömda med totalpoäng över 8. Den bästa är Tóroddur med 9,04 för ridegenskaper sedan Hamur med 8,66 för ridegenskaper, Tyrnir har 8,61. Så hon har producerat makalösa hästar. Dessutom exteriörer, Godi har 9,02 för exteriör, Tyrnir har 8,58 för exteriör och Hamur 8,35 för exteriör.

Vilket sto denna Hlökk!

Thruma ser inte mycket ut för världen, lite för korta ben för min smak, för stunden även lite för tjock, men bjuder istället på ett hårsvall, dock inte mellan öronen. Allt har hamnat på halsen.

Spännande höst!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hästens skål

Råd efter kastrering av hingst

"Lotagen-träsket"