Kallt väder


Meyla, fuxen, och framför henne mamma Hraffa, bleksvart

Vi har haft det riktigt kallt i helgen. Hästarna har fått extra mat för att hålla värmen, speciellt dom som går ute dygnet runt. Över 20 minusgrader på nätterna. 

Stona ser så tjocka ut, tror dock skenet bedrar, pälsen står rakt ut. Känner och klämmer på dom med jämna mellanrum. 

Måste hålla lite extra koll på avelsstoet Muska. Kan snabbt falla ur då hennes föl snart är 8 månader. Vill avvakta några veckor med att skilja ifrån, då jag inte tycker att det är lämpligt i den värsta kylan. Muska är åter dräktig men skall ha ett sent föl så det är ingen fara pga det ännu. Hon brukar inte stöta bort fölungen av sig själv så en liten separation krävs. Spes är ett exemplariskt sto hon sköter allt det där själv.

Helgen har varit en riktig pysselhelg på hästfronten. Halva stoflocken har haft sin vaccination nu den andra halvan har i mars. Vi har även avmaskat alla ungston. Vår veterinär rekommenderar en avmaskning i januari på unghästar.

Den halvan av flocken som fick vaccination har även fått en genomgång av sina hovar. Om några veckor tar vi den andra halvan av flocken och verkar dom.

Julen ja, börjar bli undanplockad och som vanligt har hästarna haft julgransplundring. Mycket uppskattat. Fler granar väntar, men vi tar någon åt gången.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hästens skål

"Lotagen-träsket"

Mobila vindskydd