Meyla + Teigur = ???

Meylas luddiga öron en höstdag

Nu är det bestämt, vi kör ner Meyla till Stenholmen. Där ska hon få träffa Teigur vom Kronshof. En tysk hingst efter Ótur frá Sauðárkróki undan det mycket fina stoet Næpa vom Kronshof.

Teigur såg vi på VM 2011, samma VM som Meyla, och Næpa på VM 2009. Otroliga hästar båda två!!!

Har aldrig velat fram och åter så mycket som i år, vad gäller hingstval, men äntligen är det bestämt. Nu när både bakt.prov och CEM test är gjort med negativt resultat, var det bara att bestämma sig. Har ju några kandidater som jag vill ska träffa Meyla, men dom får vackert vänta nått år till...

Teigur är fantastisk, men störta anledningen är denna gång inte enbart hingsten utan denna gång valde vi mycket efter hingststation. Vi valde Stenholmen för det dom kan erbjuda och deras erfarenhet.

Vår veterinär säger att vi inte skall se Meyla som ett "problemsto", bara för att det inte blev något förra året. Men ändå vill jag vara så förberedd som möjligt ifall det skulle strula i år också.

På Stenholmen finns Teigur på fribetäckning, så naturligt som möjligt. I för sig endast en kort period. Men skulle inte det räcka så står hon redan på en station som har erfarenhet och semin möjlighet. Dessutom enormt bra utbud vad gäller seminhingstar.

Vi kör ner Meyla i slutet på nästa vecka.

Nu när vi äntligen har bestämt oss känns det superhäftigt och kul. Men innan beslut togs var det allt annat än superhäftigt i huvudet på mig.

Nu kvarstår beslut om Gígjas kavaljer och Hraffa och... jaja till slut faller väl alla puzzelbitar på plats.

Vill poängtera att Teigur inte är något dåligt val. Låter så i texten ovan på något ställe. Han har en mycket fin stamtavla. En blup på 123. En mankhöjd på över 140. Han har en exteriör som faller mig i smaken, smäcker och långbent, belönad med 8,46 för den, med 9,0 för hals/manke/bog, hovar och man/svans (visst är det med manen man rider ;). Han har 8,84 för ridegenskaper 9,0 för tölt, pass och form under ryttare och 9,5 för spirit. Totalt 8,63. Han rör sig mjukt och smidigt, med ett stort steg. Han kom tvåa på VM efter den svenska skönheten Prins från Knutshyttan, inte illa!
 
 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hästens skål

Råd efter kastrering av hingst

"Lotagen-träsket"