"Meyla till SM"



SM-vecka!!!

Vi har fått erbjudandet att visa upp Meyla på SM, tillsammans med alla andra avelshästar som skall representera Sverige på VM. Detta skall ske på söndag vid lunch.

Första tanken var att tacka NEJ. Enormt lång resa för att ridas några sträckor rakt fram och åter, inför en publik som helst vill äta lunch.

Men vid lite eftertanke så tackade vi ändå JA. Gummi stoppar in Meyla i sin transport med tävlingshästar, redan idag tisdag. Detta blir ett ypperligt tillfälle att lära känna Meyla under resa. Lilla fröken har ju faktiskt endast åkt mellan hemmet och Valne, ca 5 mil enkel resa. En liten piss i rymden jämfört med resan ner och åter till Österike.

Nu får hon transporteras ca 60 mil enkel resa och Gummi får ett utmärkt tillfälle att se hur hon beter sig med vatten, foder och humör. Detta kan vi verkligen behöva veta inför den långa resan ner till Österike i augusti. Sedan får hon vara mitt i händelsernas centrum ända till på söndag och efter uppvisningen blir det ytterligare en 60 mil lång resa hem.

Så för den som inte sett Meyla och/eller dom andra avelshästarna ännu, nu har ni chansen att se alla i samband med lunchen på söndag på SM. Ingen kanske är i bästa topp trim, men ändå. Bästa topptrim ska ju försöka matchas till första veckan i augusti. Men övning ger färdighet.

Även jag måste ner till SM. Men för mig blir det inte förrän på fredag. Åker ner för att se det bästa - finalerna :)

Kommentarer

Inga-Lill sa…
Åh, vad roligt att få se henne "live" och kanske dig också :)
Unknown sa…
Jag säger detsamma, kanske vi syns i vimlet på söndag.
Grattis till en sådan fin häst!
Lotta sa…
Jaa! Vad kul. =) Jag har en jämnårig halvbror till Meyla efter Blaer, och har följt hennes framfart. Det ska bli så kul att få se henne på söndag.

Populära inlägg i den här bloggen

Hästens skål

Råd efter kastrering av hingst

"Lotagen-träsket"