Unghingstarna


Sommaren börjar gå mot höst eller rättare sagt hösten är redan här. Unghingstarna kom i början av juni och skall snart avsluta sitt sommarlov här hos oss. September ut var inplanerat att dom skulle gå kvar här hos oss och det får dom göra. Dom går i en superfin kuperad hage med massor av bete kvar, men troligtvis inte så mycket bra värden kvar i betet.

Några av hingstarna har vuxit så man nästan sett det framför sig. Speciellt 1 och 2 åringarna syns det väldigt tydligt på. En av två åringarna har vuxit över en decimeter i mankhöjd och han har blivit så snygg, fått en riktig hingstutstrålning under sommaren. Han kom som en "ponny" och åker hem som en superflott hingst.

Våran Már växte i mankhöjd förra sommaren och vintern men han inte med kroppen. Han kom som en ranglig tonåring, i juni, men nu är han riktigt snygg han med, äntligen har han vuxit in i sin kropp.

Kommer sakna grabbarna, 8 stycken har dom varit. Troligtvis kommer vi att ha hingstflock även nästa sommar, hagen är förberedd för det och hingstar inbokade.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hästens skål

Råd efter kastrering av hingst

"Lotagen-träsket"