Rakel från Jemthagen


Idag har Rakel namnsdag och födelsedag. Våran Rakel är nu två år, fick sitt namn efter namnsdagen den dag hon föddes. Plus att det fanns en koppling till Mirakel med namnet.

Rakel fick en tuff start i livet. Så här efteråt skulle jag inte vilja låta en fölunge genomlida det hon fick genomlida sina två första veckor i livet. Men veterinärerna var envisa och sugna på "experiment" eller "erfarenhet" och därför blev det mycket behandlingar på henne dom två första veckorna.

Hon föddes med för korta böjsenor på båda frambenen. Inte så jätteovanligt, men detta brukar oftast medföra att fölen inte kan räta ut kotorna. Men i Rakels fall var det ända upp till knäna. Hon gick på knäna sina första dagar. Det ena benet rätade ut sig ganska snabbt, men inte den andra och därför blev det behandling. Två månader senare var dock båda benen raka och idag är dom helt korrekta i sin ställning.

Hon har dock hela tiden varit sen i sin utveckling och vi kommer att ge henne ett extra år, så vi kommer alltså inte att börja med henne samtidigt som hennes jämngamla hästkompisar utan henne tar vi tag i senare.

Men just nu växer hon så det knakar, så vem vet, med sommarens bete kanske hon är ikapp i höst.

Jag konstaterar att jag fotograferat henne alldeles för lite och måste ut i hagen och fota lite. Men här får ni istället se en bild från i vintras.

Hon är söt och sin mor uppidagen. Jag tror att hon kommer att bli en lika rolig ridhäst som sin mor om inte ännu roligare.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hästens skål

"Lotagen-träsket"

Mobila vindskydd