Stáli avelsbedömd



Lång dag, både för hästar och folk. Men nu är han mätt, exteriör- och ridbedömd.

Stáli fick behålla alla sina poäng, från förra årets exteriörbedömning. 9,0 för huvud och man/svans. 8,5 för hals/manke/bog och i övrigt 8:or. Jämt och snyggt och snygg är han.

Även om han fick lika fin bedömning i år för exteriör så sjönk totalpoängen för exteriören till 8,19 pga dom nya faktorerna. Bara att gilla läget och inte jämföra med tidigare slutpoäng. För det går inte.



På ridbedömningen var han jättefin och jämn.

Fick 4x8,5 och 3x8,0 Höjde sin skritt, ett helt poäng, sin sakta galopp ett halvt poäng. Sänkte dock traven, ett halvt poäng. 

Vet inte vad han ska göra bättre, han var ju helt ljuvlig att titta på idag. Men tittar man på kommentarerna så saknar han nog tempo i tölt och galopp. Han har ökat tempo i båda men domarna vill ju ha galet tempo. Ett tempo man aldrig använder i framtiden. I traven saknas lite sväv, i ökat tempo blir han lite fyrtaktig när man ökar. Blir då lite lång och tappar form.

Idag har han 7.84 för ridegenskaper, med exteriören blir det 7,96. Man ska inte jämföra med förra året men han höjde sig med en hundradel.

Nuförtiden redovisar man poängen även utan pass och då får han för ridegenskaper 8,08 och totalt med exteriör 8,12.

Imorgon öppen bedömning, med chans att höja...



Han har vuxit en cm över manken, sedan sist. 

Han fick en trea i hull edömning.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hästens skål

Råd efter kastrering av hingst

"Lotagen-träsket"