Helg igen!



Veckorna tickar på och går verkligen upp och ner. Förra veckan han jag inte rida något alls, helgen gick bättre. Den här veckan har jag hunnit rida, men i helgen blir det inget. Det är bara att gilla läget. Så här på vårvintern är prio ett att åka skidor och lappa sol. Men dock har solen lyst med sin frånvaro dom dagar jag varit ledig.

I helgen ställer vi om klockan. Det blir skönt, från nästa vecka kan jag packa undan reflexerna och behöver inte plocka fram dom förrän i september igen.

Jag längtar oerhört mycket tills vi får tillbaka vår ridplan och våra stigar i skogen. Just nu känns våra vägar väldigt trista. Vi har ridit dom fram och åter i flera månader. På vintern går det bra för att underlaget bjuder på härlig ridning men nu när underlaget sviktar så blir det urtrist. Någon enstaka vinterväg hittar man fortfarande i skogen, men det är bara frågan om dagar innan dom alla är borta.

Det är också frågan om dagar innan alla hagar är leriga och skitiga. Än så länge är det en liten isskorpa kvar och det går att fodra hästar på ren snö, bara man går lite längre ut i hagen där dom inte ätit tidigare. Men snart får man blunda i några veckor, innan det torkar upp.

Har även problem med stallet, det läcker in fukt genom cementgrunden. Hände aldrig tidigare men, för något år sedan tog vi upp golvet i sadelkammaren, grävde ur jorden, bytte ut den mot singel. Trodde vi gjorde byggnaden en gentjänst, men ack, detta gör att "vårfloden" rinner in i stallet, för att stallgolvet är lägre än sadelkammaren. Shit vilket misstag. Likaså blir det från ytterväggen mot dyngplattan. Skottar man inte undan snön på dyngplattan, så rinner det in genom väggen in i boxarna. Irriterande merjobb…

Gamla byggnader är byggda med kunskap, sedan kommer vi och moderniserar och det blir bara fel!

Trevlig helg!

Ps. Bjuder på en gammal bild på vackra och kloka avelsstoet Spes frá Litla-Tungu 2.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hästens skål

Råd efter kastrering av hingst

"Lotagen-träsket"