Årsmöte

Ikväll är det Gneistis årsmöte. Tyvärr ska jag inte gå, brukar alltid gå, men har problem på vardagkvällar när L är i Stockholm och hästarna måste fodras efter jobbet. Då hinner jag helt enkelt inte till ett möte som börjar redan kl 18.00.

Men får hoppas att det går bra ändå, utan mig, haha, antagligen. Att dom hittar en ny styrelse, då många kliver av i år. Hoppas många närvarar, att många blir nominerade och att ännu fler får fina priser.

Inte lätt att driva runt en ideell organisation. Det gäller att hitta eldsjälar, som inte brinner upp så lätt. Eldsjälar som vill engagera sig för andras stora glädje och utveckling.

Dagen till ära gissar jag att det blir semlor från Wedemarks konditori :)

"En förening är en sammanslutning av personer eller andra typer av intressenter, det vill säga en organiserad grupp medlemmar som ägnar sig åt en avgränsad verksamhet. Man skiljer på ideella föreningar och ekonomiska föreningar. En förening är en juridisk person.
Skatteverkets definition av en förening: "En förening är en sammanslutning av fysiska och/eller juridiska personer som tillsammans verkar för ett gemensamt ändamål. De vanligast förekommande typerna av föreningar är de ideella- och ekonomiska föreningarna. Det finns även andra föreningar som är grundade på särskilda lagar, förordningar eller föreskrifter. En förening kan vara en juridisk person om den har styrelse, stadgar och medlemmar. För vissa föreningar som exempelvis de ekonomiska föreningarna, krävs även en registrering hos Bolagsverket."
En synonym till ordet förening (när det avser en ideell förening) är klubb. En lösare sammanslutning av människor, som i sig inte är en egen juridisk person, brukar kallas nätverk."

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hästens skål

Råd efter kastrering av hingst

"Lotagen-träsket"