Glädje och besvikelse



Stoflocken förra helgen

Så fint det var i helgen. Annat är det idag.  Har avbokat ridhustiden ikväll och skoningen hos Gummi. Det blåser 23-25 s/m i byarna och hela tiden rapporteras det, om fallna träd över vägarna, på radion. Nä, vill inte ut med transporten, ensam, i denna storm.

Var så sugen på ridhuset. Men byter det mot lite städning och adventspynt. Kanske piggar upp tillvaron med lite julmusik och glögg. Tittar man inte ut genom fönstret så kan man ju inbilla sig att det är första advent i helgen.

Veterinären, Ann-Sofi, var hit i dag. Ultraljudade Gigja och Meyla. Meyla har passerat 90 dygn. JAAA, hon är fortfarande dräktig.

Gigja däremot, som för länge sedan passerat 90, gjorde vi en extra koll på då jag tycker hon visat alldeles för mycket intresse för gårdens hingstar. Rätt gissat, hon har tyvärr kastat. Detta upptäckte jag redan i oktober men har inte haft hit veterinären förrän nu.

Kollade Truma i munnen. Inga vargtänder. Normal tandfällning. Lite små sår i slemhinnorna av vassa kanter. Det kan dom faktiskt få utan att ha bett i munnen. Så det är inte alltid vi människor som är bovar i dramat.

Bruno kollades också. Han har nu fått ok att gå ut till sin flock. 3 månader efter skadan. Gissa om han kommer bli glad. Han skulle däremot behöva ta det lite lugnt och inte överbelasta senan men hur säger man det till en flock unghingstar. Blir det för mycket bråk i början så får vi väl ta in honom på nätterna.

Bruno blev även vaccinerad, första grundvaccinationen. Trist kostnad, men så kan det gå när man missar omvaccinationen.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hästens skål

Råd efter kastrering av hingst

"Lotagen-träsket"