Tack för i sommar


Ómur vill tacka alla stoägare för förtroendet att komma till oss med sina fina ston. Sommaren har varit lång, eftersom vi fick ett sto tidigt i maj och det sista stoet kom sent i juli. Det sista stoet åker hem i helgen och vi önskar även dem lycka till, nu när hon skall ultraljudas på hemma plan. Vi håller tummarna.

Som hingsthållare kan man bara se till att stona blir betäckta, att dom sedan tar sig ligger inte i våran makt. Det är jobbigt känslomässigt att vara hingsthållare, men samtidigt är det roligt och mycket lärorikt. Man lär sig inte bara om brunst, betäckning utan den intressantaste kunskapen är om hästarna, stona och hingsten. Deras beteende är super intressant.

Dom ston som tagit sig har gjord det på första brunsten och det tycker vi är kul. Det visar att Ómur har en bra spermakvalitet alt mängd (utan någon forskning).

Sedan är det några ston som inte har tagit sig av olika anledning. Bl a våran Gígja som jag skrivit om tidigare. Men hon har sin plats kvar och vi kommer att prova i framtiden igen.

Nu är våran förhoppning att Ómur blir en godkänd hingst i framtiden, så att han får träffa flera trevliga ston, men också för att visa att era avkommor har en sådan fin far som vi vet att dom har.

Lycka till med era dräktiga ston, sköt om dem och hör av er under tiden. Skicka gärna fotografier när fölen kommer. Så lägger vi in dem på http://www.omur.se/

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hästens skål

Råd efter kastrering av hingst

"Lotagen-träsket"