Väntar på Staffan

Juldagen började så skönt. Lite sovmorgon, träning, bastu och middag på rester. Sedan stormförberedelser. Nu väntar vi och myser ner oss i soffan framför brasan med en film.
Följande kan läsas på nyheterna på internet:
Obefintlig sikt, vindar upp till orkanstyrka och stark köldeffekt gör att allmänheten uppmanas att hålla sig inomhus under juldagskvällen och natten. Stormen Staffan beräknas dra in över Jämtland vid 16-tiden på juldagen. I fjälltrakterna blir förhållandena mycket svåra med obefintlig sikt, vindar upp till orkanstyrka och stark köldeffekt. I trakterna öster om fjällen uppger SMHI att de kraftigaste vindbyarna kommer att bli i ett område kring Storsjön. Allmänheten uppmanas att hålla sig inomhus under kvällen och natten. Det skriver länsstyrelsen i ett pressmeddelande.
Vi har ställt in allt löst på gården. Fodrat alla hästar en extra gång lite tidigare. Senare kommer maten bara flyga iväg. Sen måste vi våga oss ut en gång till innan natten. Vi har fyllt stallet med hästar. Men hela stoflocken står ute. Hoppas hoppas inget far omkring och skrämmer stona. Skulle dom springa i panik bryter dom benen helt övertygad.
Håll i hatten i kväll/natt...
Júni från Jemthagen

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hästens skål

"Lotagen-träsket"

Mobila vindskydd