Klubbmästare



I helgen gick Gneisti Open på Wången. Jag och Stáli deltog i T3, tölt, och V2, fyrgång. Blev klubbmästare i båda grenarna. 

Bilden ovan är från 2020, då vi också blev dubbel klubbmästare. I år tog det slut på banden, så vi fick bara en, dessutom inga rosetter. Så tog ingen bild, då den skulle blivit lite "halvdan". Men han är ju lika vacker nu som då och antalet rosetter och band borde varit lika flådig i år som då :)



Genomgående hade vi en hel del massa småmissar. Men tänk den dagen allt blir perfekt...

Speciellt missnöjd med galoppfattningarna både i uttagningen och i finalen. Slarvigt av mig att göra samma fel i finalen som uttagningen. Men börjar väl bli lite "självsäker" på våra fattning eftersom vi jobbat så mycket med dom och dom suttit så himla bra hemma på senaste tiden. Satt även under uppvärmningen, men inte på banan. Han tog inte fel galopp men han rusade iväg innan fattningen dvs sena dåliga fattningar.

Sen har vi ju inte tempot varken i tempoökningarna eller i ökade tempot tölt. Men jag försökte ändå trycka på honom lite vilket medförde uppslag både i tempoökningarna och i ökade tempot. Men fick ner honom i tölt ganska fort efteråt. Men det är ju ändå missar. Däremot så fick vi en mycket bättre ökad tölt efter ett av uppslagen. Så en lärdom att välja ökad tempo tölt efter galopp, på honom dvs när man jag rider T1 och får välja gångartsföljd.

Men har fått många nya mål att jobba med till vintern... Mera träning, mera övning, mera erfarenheter!!!



I fyrgången V2 har vi fått vår första 7,5 för trav och vår första 7,0 för galopp. Även första gången vi fått 6,5 för ökad tölt. I fyrgång V5 har jag tidigare varit upp på 7,5 för tölt, trav och galopp.





I tölt har vi för första gången fått 6,5 för ökad tölt. Utvecklingen går framåt.





Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hästens skål

Råd efter kastrering av hingst

"Lotagen-träsket"