Passkurs igen...


 Igår var det dags för del två i passkursen för Gummi. Läggningar stod på schemat. Som tur var hade vi kursen inne i Valnes ridhus. Det var storm ute så det var väldigt skönt att få krypa in.

Fika var uppdukat mitt i ridhuset och vi var uppdelade i två grupper. Jättekul och väldigt lärorikt att sitta och titta på den andra gruppen medan dom red.

Pass är så mycket detaljer, avslappnad och inte stressad häst, balans, bra galoppfattning, bra galopp för ändamålet, läggning, lagom rumpa, bra fart, inre och yttre tyglar, bogar, rollning... Oj oj, korvstoppning även om jag gjort allt detta förr med andra hästar så är det så mycket nytt med Stáli.

Han har väl inte det optimala rörelsemönstret för att bli en passhäst, men han har ju gångarten och då kan vi leka lite. Han har lite för "fin" galopp dvs rund och upp, man vill få honom lite mer "låg". Sen tar han läggningen ganska lätt, bara jag gör rätt, men än så länge blir det tölt med passtakt. Men det är en bra början. Det behöver inte gå fort i början.

Nästa vecka nästa tillfälle :)

Bild: Gummi på Ómur, Timrå. En underbar passhäst, som passade mig perfekt.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hästens skål

Råd efter kastrering av hingst

"Lotagen-träsket"