Rodi frá Strönd

Min första islandshäst Rodi frá Strönd, en fyrgångsvallack, född 1986. Sommarbilderna ovan och under är från 1999. Vinterbilden från 2002 och fjällbilden från 1998.

Sommarbilderna är tagna vid vårat stall i Kallhäll, Molnsätra. Vinterbilden här i Kallsta och fjällbilden utanför Ramsjöhytta i Jämtlandsfjällen.


Den första hästen får stå ut med mycket brukar man säga, i det här fallet var det första islandshästen som fick stå ut med mycket. Kunde ingenting om gångarterna eller rasen när jag skaffade honom, så inte var det lätt inte.

Rodi var en fantastisk häst på fjälle. Manglade över stock och sten, vägrade aldrig över broar, forsar, bäckar eller åar. Men avskydde nog allt vad ridplan, ovalbana och dressyrarbete hette. Hans plats var till fjälls. Det var nog lite synd att matte ville lära sig mer om gångarter.

Ibland brukar jag tänka tillbaka på det tempo som man höll på den tiden och undrar var jag fegade ur någonstans. Jämfört med då så är man ju idag riktigt farträdd och trivs riktigt bra med kort tempo tölt på ridplanen eller i ridhuset. Annat var det på den tiden, fort skulle det gå och gärna över stock och sten.

Tur tanten har lugnat ner sig lite...

Kommentarer

Inga-Lill sa…
Vad roligt att du har stått på Molnsätra. Det är ju nästan "granne" med Stenhugget, eller inte så långt ifrån i alla fall. Vi finns i Upplands-Väsby, nästa avfart på motorvägen. Era fjällturer verkar ha varit underbara.

Populära inlägg i den här bloggen

Hästens skål

Råd efter kastrering av hingst

"Lotagen-träsket"