En vattenhink

En vattenhink är väl en vattenhink, eller? Vi vattnar hästarna ur vattenhinkar i boxarna i stallet. Det är inte alltid det lättaste att få tag i hinkar som man vill ha. Plasten skall vara tillräckligt tjock för att hålla formen men ändå inte för hård för då spricker den i kylan.

Men det viktigaste är hur fästena/krokarna sitter. Den ovan är den variant som vi fördrar och den nedanför duger också men är inte favoriten. Plasten i den nedanstående hinken är väldigt bra däremot.

Sitter fästena/krokarna som på hinken nedan finns det risk att hästar fastnar i dem. Speciellt farliga är dom hinkar som har krokarna som på hinken längst ner. Har hästen grimma på sig i boxen är risken väldigt stor att grimman fastnar i kroken. På hinken ovan, med plast på kroken, är mellanrummet så smalt att en grimma inte går in emellan. I värsta fall får man klämma åt den lite till.


En hink är inte bara en hink...


Hinken längst ner är en liten 10 liters hink, två stycken, som vi bär vatten i. Det blir lagom tungt och jämnvikt.

Har faktiskt hittat en häst en gång som hade hinken hängande i grimman, allt vatten var utspritt i hela boxen. Paniken har säkert varit stor innan allt vatten tagit slut. Men ännu värre var ridskole hästen som hade rivit upp hela näsvingen i kroken.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hästens skål

Råd efter kastrering av hingst

"Lotagen-träsket"