Vaccinationsdags


Idag är det den stora vaccinationsdagen här på byn. Vi har samlat ihop alla hästar från fem olika ägare och alla ska vaccinera sina hästar mot influensa och en del även mot stelkramp.

Det var lite stök i början men nu har alla samma vaccinationsdag och vi kan därmed dela på resekostnaden och veterinären behöver endast åka till ett ställe för alla hästarna. Vi har hållt på så här i några år nu och det fungerar superbra.

Toppen tycker både vi och veterinären. Det fungerar som ett löpande band i stallet, in med en häst och ut igen och in med nästa osv.

Kommer det nya hästar till byn så kan man bara haka på, eventuellt blir det då en extra vaccination första året för att anpassa sig till det övriga gänget. Men det har man igen dom resterande åren.

Även Ómur blir vaccinerad idag, fast på Valne gård. Bara för att han ska följa alla andra hästarna i samma rytm/dag.

Bruno däremot hamnar i en annan rytm, då han vaccineras med Valnes hingstar men det ställer vi till rätta den dagen han flyttar hem för gott.

Kommentarer

Tänk om man hade det så! Här i Gravbränna är det långt till veterinären och långt till nästa stall... Kallsta verkar toppen!

Populära inlägg i den här bloggen

Hästens skål

Råd efter kastrering av hingst

"Lotagen-träsket"