Robin Z ur tiden

Flyinge meddelade idag att Robin Z 723, 25 år gammal, av hälsoskäl fått sluta sina dagar på Flyinge. Robin Z är den hingst som kanske har betytt mest för svensk hopphästavel i modern tid.

Robin Z var född i Belgien 1983 och importerades 1985 av Interbreed AB under dåvarande Flyingechefen Ingvar Fredricson.

Som ett konst- och minnesmärke över Robin Z pågår nu uppförandet av en bronsstaty av hingsten i naturlig storlek. För Flyinge är det värdefullt att ha en staty på den hingst som till så stor del bidragit till att Flyinge och Sverige finns med på världskartan över framgångsrika hoppnationer. Både privatpersoner och företag kan lämna bidrag till statyns uppförande – mer information om detta finns på www.flyinge.se Robin Z kommer även att få en minnessten på Flyinge. Källa SvRFs/Flyinges hemsida.

Har ni inte varit till Flyinge så är det helt klart värt ett besök. Missa inte att besöka ängen med eken, som är omringad med alla minnesstenar efter kända hingstar. Det är en värdig plats för dessa ståtliga djur.

På bilden ovan ser ni mig på Robinsson, en avkomma till Robin Z, som jag tävlade i hoppning innan jag flyttade till Jämtland och lämnade "storhästvärlden" för Islandshästarna. Bara något år innan vi flyttade, vann vi Stockholmsmästerskapet i lag och kom fyra individuellt.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hästens skål

Råd efter kastrering av hingst

"Lotagen-träsket"