Tävlingsdebut



Vilken helg, jag och Stáli, 6 år, har debuterat på tävlingsbanan, på Gneisti Open, på hemmaplan på Wången. Var väldigt bekymrad över hans skrikande men han har skött sig galant på den frånten. Några gnäggningar får man ta, när man har en hingst.

Publiken var han inte ett dugg brydd över. Däremot var han rädd för högtalaranläggningen vid sekretariatet. Men skam den som ger sig, sista gången skrittade vi förbi på lång tygel. Om det var av trötthet eller att han vant sig, får vi se nästa gång.



Inte bara blev vi klubbmästare i två grenar utan vi var uppe och nosade på 7,5 både i tölt, trav och galopp. Skritten vill vi bara dra ett sträck över, det är inte vår paradgren.

Uttagningarna gick bättre än finalerna. Speciellt med galoppfattningarna. Så vinterns läxa blir mer galoppfattningar och skritt. Skritten som är en så svår gångart att förbättra.


Jag är så otroligt stolt och imponerad av Stáli. Som han jobbat på bra i helgen. Ställt upp. Men då är han också mentalt trött nu. Igår kväll när vi kom hem, slängde han sig ner i spånet för att sova. 

Imorgon bjuder jag på vilodag och massage. Det är han värd.

Vackrare tävlingsplats får man leta efter!!!



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hästens skål

Råd efter kastrering av hingst

"Lotagen-träsket"