Föreläsning och Clinic



En lördag förmiddag på vackra Wången är aldrig fel. Idag var den extra bra.

Det började med en föreläsning i aulan. Föreläsning för Angelo Telatin. Han pratade omnegativ och positiv förstärkning i hästens inlärning och även negativ och positiv "bestraffning". Egentligen inget nytt men han satte sina ord och sin förklaring och syn på saken och fångade därmed mitt intresse. Han höll föreläsningen på engelska vilket hämmade mig från att ställa frågor. Men han var mycket lätt att först.



Sedan blev det clinic i ridhuset där han visade sitt sätt att lasta på två olika hästar. Vi var även in i stallet och jobbade med en häst som var spruträdd och en häst som var rädd för flugspray.

Efter detta var det lunch och efter lunch privatlektioner för dem som bokat det. Hade bara tänkt vara kvar till lunch men ville stanna ett pass efter lunchen och se hans arbete med en ryttare. Sanna som red fick jättebra övningar till sina "problem" och fick igenom allt väldigt lättsamt.

 

Alla som var med idag förstår varför jag stannade vid vägkanten idag, på väg hem från Wången. Nu har även jag en och skall prova...



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hästens skål

Råd efter kastrering av hingst

"Lotagen-träsket"