Meyla blir ridhäst igen


Meylas yttre sår har läkt, lite svullnad finns kvar, och inuti ser det också ok ut, enligt ultraljud idag.

Nu kvarstår en nervskada som gör att när hon kissar så rinner det längst bakbenen istället för att "spruta" ut. Detta ska enligt veterinären ge med sig med tiden. Just nu gäller det bara att tvätta av hennes bakben dagligen för att hon ska slippa gå omkring och lukta illa och få "frätskador".

Vi har fått ok av veterinären att sätta igång henne. Hon ska alltså bli ridhäst, hennes liv som avelssto är över.

Eftersom jag inte kan rida så har vi frågat Gummi om han vill rida henne en tid framöver. Han sa JA utan att blinka, det kändes skönt. Efter SM åker Meyla till Valne gård och börjar sin comeback, på vattenband till att börja med.

Gummi ville tävla henne redan då, direkt efter bedömning och VM, men jag var het på gröten och ville få in henne i avel. Så kändes skönt att han inte hade ändrat sig under årens lopp.

Hösten blir en igångsättningsperiod och så får vi se till nästa säsong hur långt dom kommer. Hon har varit i "avelssto-form" i fem år så det får ta den tid det tar att få henne i topptrim.

Min ögonsten - så glad att hon lever!!!

Kommentarer

Woho! Va skönt att hon mår bra men otroligt tråkigt att hon inte ska avlas på. Kul att få se henne på tävlingsbanorna senare :-D
Stina sa…
Lycka till med drottning Meyla! Så vacker och så stark.

Populära inlägg i den här bloggen

Hästens skål

Råd efter kastrering av hingst

"Lotagen-träsket"