Hösttur i Gneisti-land


Häng med på en tidig hösttur.

Lördagen den 1 september planerar vi, några Gneisti medlemmar, en ridtur i Norra Lit, ca 1 mil norr om Lit (3 mil från Östersund). Vi hälsar alla Gneisti medlemmar välkomna!

Vi startar från Ringsta föreningshus kl 11.00 och beräknar vara åter senaste kl 16.00. Det finns gott om plats att parkera vid föreningshuset. Där finns även tillgång till toalett.



Medtag lunch/fika. Vi ordnar med en eld för korvgrillning, kaffekokning och för värmen efter halva vägen. Medtag extra värmande kläder till pausen så du inte blir kall.

Medtag grimma/grimskaft, vattenhink, ev hö och täcke till hästen så du kan binda fast hästen vid ett träd i samband med pausen. Pausen sker vid Hårkans strand, så det finns möjlighet att vattna hästarna där. Vi pausar så pass länge så det är lämpligt att sadla av hästarna.

Ridning sker på grusvägar, skogsbilvägar, stigar i skogen och korta sträckor på asfalt för att passera vägen. Mestadels tar vi oss fram i skritt, kort till mellantempo tölt och trav. Det blir inga broar eller bäckar att ta sig över, däremot kan det vara lite blött i markerna efter denna blöta sommar.

Ridning sker på eget ansvar.



Vi arrangerar transport för ryggsäckar, hö, extrakläder och dyl till rastplatsen från föreningshuset (och åter).

Det finns inget dåligt väder, det gäller att anpassa sin klädsel. Men vi ställer in vid extremt dåligt väder.


Anmäl gärna i förväg, så vi vet hur vi ska förbereda, anmälan till maarit_friman@hotmail.com (Har man inte anmält sig, kan man heller inte förvänta sig någon info om att vi ev ställer in i sista stund).
Via mail får ni även en exaktare vägbeskrivning.
Välkomna!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hästens skål

Råd efter kastrering av hingst

"Lotagen-träsket"