Inlägg

Visar inlägg från december, 2016

Gott nytt år!

Bild
2016 var ett riktigt skitår samtidigt som det var ett bra år. Meylas hemska fölning är det värsta jag varit med om. Samtidigt är jag så glad att vi fick behålla Meyla, efter allt elände. Tänker ofta på det svarta stofölet, efter Meyla och Divar, som vi aldrig fick lära känna. Så länge hade jag längtat efter ett föl efter Divar, faktiskt flera år, att det dessutom var ett stoföl var ju bonus. Men icke. Det var även i augusti 2016 som jag åter började rida. Tack vare Stübbens nya sadel Freedom. Jag har fortfarande ont i min svanskota när jag sitter men ingenting när jag rider. Helt otroligt. 2017 ser vi fram emot våra tre 5-åringar, Júlia, Júni och Birk. Alla är inridna men det är under 2017 deras utveckling som ridhästar skall ske. Júlia åker den 8 januari till Gummi på Valne gård. Hoppas ni får en lugn kväll för era hästar ikväll. Här hos oss har det varit helt raketfritt dom senaste åren. Helt perfekt för både hästar och hundar. Just nu vräker snön ner och det stormar. Inget mysi

Kastali från Västeråsen

Bild
Idag har jag haft den stora äran att få provrida den fina hingsten Kastali. Han är far till vår 2-åriga hingst Stáli från Jemthagen, därför känns detta extra roligt. En föraning om vad som komma skall av kombinationen Meyla och Kastali. Kastali är en otroligt snäll hingst som njöt av att bli ompysslad. Han var rejält spånig, så vi fick en god stund på oss. Han är den "största" Islandshäst jag ridit. Tror han är 148 cm. Känns tydligt att det är större än mina 143-145 cm. Gillar också hästar som har en hals, en stolt häst framför mig. En underbar känsla. Tölten var ungefär som väntat. Provade tom att rida "lite T2" lite på lös tygel. Utan någon värre uppvärmning eller samling fortsatte han bara att ticka på. Kul! Provade lite galopp, wow, bärig och reglerbar. En sån galopp som man kan sitta och rida/jobba med, allas dröm. Bad om trav och fick en makalöst häftig trav. Här kunde jag inte hålla inne "Tjohoo-tjutet". En mycket snäll och välutbildad h

Två veckor semester

Bild
Idag han jag med en skön ridtur och nu ska den följas av många fler. Har två veckors semester och dom skall tillbringas hemma och med vänner. Hoppas på lite snö och fluff ridning.  Snön är på G så det är bara att hoppas på rätt temp också. Hoppas ni haft en skön jul. Det har vi...

God jul!

Bild

Från unghäst till VM

Bild
Ikväll var det del 2 av Vignirs föreläsning/clinic. Idag handlade det om träning av tävlingshästen, allt från unghästens första tävling till den erfarna hästen. Förmåga, förutsättningar, delmål och mål. Träningen under hela året, ute, inne på ovalbanan,  på ridplanen. Träning och utveckling genom videofilmer. Mycket intressant. Som vanligt kul att lyssna och fundera. Få lite inspiration skadar aldrig.

Avkommepremier 2017

Nu är det  möjligt  för alla länder  att  registrera avkommepremier  i  WorldFengur.  I systemet  är det  dock viktigt  att  det  som  registreras  är på  jämförbara grunder och därför  har  FEIF´s  breeding  leader meeting beslutat att  det  är Islands regler  som  skall  gälla.  Det  innebär  att  det  går  att  registrera klass  I  och hederspremie för hingstar   och hederspremie för ston .  Detta är  ett  första  steg  mot  ett  enhetligt  regelverk för hela  världen  när det  gäller avkommepremier. I Sverige  har vi  haft samma nivå  som  Island  på hederspremier för både  ston  och hingstar  men inte  för hingstars  klass  1 .   SIFs tyrelsen har beslutat  att  uppdatera de svenska  kraven  och att  den nivå som  krävs för att  premien  skall kunna registreras i  World Fengur skall gälla som  nivå för klass I för hingstar . I linjen  med det  ändras  också nivån  för  Elit  för avkommor . Stonas avkommeklasser  är oförändrade. Avkommeklasser  för  hingstar  efter  ändringa

Rid för musikhjälpen

Bild
I helgen rider vi för musikhjälpen. 50 kr för varje häst som rids skänks till musikhjälpen! Häng på? Info om hur man betalar in finns på: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3946&artikel=6585480 

God morgon

Bild
1 vecka kvar till jul. Är ni redo? Idag blir det allmänt rushigt julstök här hemma. Imorgon blir det julmarknad och adventsmys med vänner. Ska hinna med att motionera hästar i dagsljus också, båda dagarna. Längtar verkligen till jul och två veckor ledigt.
Bild
Idag firar vi på Agria Djurförsäkring hästarna lite extra! Tecknar du din försäkring innan kl 20 ikväll har vi ett fint erbjudande just för dig! Vill du veta mer? Kontakta mig på tfn 070-2242462 eller lämna ett meddelande så hör jag av mig till dig.

Wångenmästerskapen del 2

Bild
Foto Ida Sörli Ikväll gick del 2 av Wångenmästerskapen. Tyvärr många avhopp pga halt väglag. Jag trotsade vädret och for ändå, vilket var tur, vägarna var fina på kvällskvisten. Luciadagen till ära försökte vi glita lite.  Femgång och tölt. Tänk att det är så svårt att rida långsamt och så kul att rida fort. Uppvärmningen på travbanan gick så himla bra. Sedan blev det en diskussion om tempot när vi kom in i ridhuset. Vi rider gärna lite fortare än vad vi ska. Men äsch livet är för kort för att ha tråkigt!

Del 2 av Wångenmästerskapen

Bild
Ikväll är det åter dag att åka till Wången, del två av Wångenmästerskapen! Med start kl 18.00. Deltar med Ómur i femgång och tölt. Håll tummarna är ni snälla :) Trevlig lucia!

Fin ridtur

Bild
Man får skritta långt in i skogen men det går att hitta isfria vägar. Hagar och gårdsplan är det supertrist underlag just nu. Bara is.

Julkalendern

Bild
Ni får inte missa Islandshästpoddens julkalender.  Varje dag i december presenterar dom en häst, idag Mökkur och Ylvas resa. Korta mycket trevliga inslag. Alla avsnitt går att lyssna på i efterhand. Njut en stund! Finns enklast via FB.

Saknar Meyla

Bild
Måste åka och hälsa på Meyla snart. saknar henne massor. Det har hänt så mycket trist, för vänner, senaste tiden med deras fina ston. Då blir saknaden ännu större. Man blir påmind om att vi bara har dom till låns i några år. Får vi ha dom i 20 år, är allt över det bonus. Får rapporter att Meyla mår prima och träningen går bra.

VM 2017

Bild
Hemsida: http://wk2017.nl/

Kvalpoäng 2017

Kvalpoäng till GD SM GDK – 7,65 GDT – 7,70 GDY – 7,90 GDB – 8,10 GDA – 8,00

3 dagars på Wången, 2017

Bild
18-20 augusti 2017 på Wången. Kursen annonserades ut igår och är idag, ett dygn senare, fullbokad dvs 24 deltagare. Jag är anmäld! Härligt att ha något att se fram emot redan nu. Gummi, Atli och Olil i tre dagar, wow. Lektioner, clinics, teori, god mat, bubbelbad, bastu, massage och härligt roliga dagar. Einar Öder på Ómur

Resultat från Wången

Bild
Hittade denna resultatlista, från Wången, på FB. Har redan anmält mig till nästa deltävling. Det var en lättsam och rolig tävling. Gav träningsinspiration och det kan verkligen behövas nu. Åtminstone för mig. Har bara ett problem: Bilen är fortfarande inte lagad.

Wångenmästerskapen 2016

Bild
Ikväll var det dags för deltävling 1 och på Lucia blir det deltävling 2. Fullt antal deltagare, det är kul för arrangörerna. Själv var jag anmäld i tölt och femgång. Jag ljuger inte när jag säger "Jag avskyr kort tempo tölt". Usch vilken trist gångart, kan vi inte bara bojkotta det helt i tävlingssammanhang och bara använda det vid träning. Haha... I tölten blev vi 5:a och sedan var det dags för femgång, som är så mycket roligare, och där segrade vi. Skritt och trav, Wow underbara häst. Galoppen kämpar vi med och passen var så rolig. Missade en av tre läggningar. Fumlade till det lite. Men det räkte med två godkända. Bra arrangemang. Inga förseningar, det gillas en sen torsdag kväll.